نخستوزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای، در نشست این سازمان در تاشکند، بر افزایش همکاریها از بهر پیکار با هراسافگنی و تلاشها در زمینه توسعه اقتصادی و توجه به پیشرفتها در منطقه تاکید ورزیدند.
نخستوزیران و مقامهای بلندپایه دیگر کشورهای عضو، ناظر و مهمان در سازمان همکاریهای شانگهای، به روز(شنبه، ۱۱ عقرب) در نشستی در شهر تاشکند ازبیکستان تشکیل جلسه دادند.
آنان بررسى ده سند درباره مسايل چون افزایش همکاریهای سودمند، سرعت بخشیدن به توسعه اقتصادی و گسترش روابط در زمینههای حمل و نقل، انرژی و صنعت، میان این کشورها، از بزرگترین اهداف نشست آنان را تشکیل میداد.
در همین حال، عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه حکومت که به نمایندگی از کشور در این نشست حضور یافته است، در سخنرانی اش از تعهد افغانستان درباره روند صلح سخن گفت؛ آقای عبدالله اظهار داشت که منطقه، نیاز به یک راهکار موثر در پیکار با هراسافگنی دارد.
همچنان، رئیس اجرائیه کشور، بر اقدامات بیشتر کشورهای دخیل در سازمان همکاریهایشانگهای، از بهر پیکار با هراسافگنی تأکید ورزید.
آقای عبدالله، گفت: "در حالیکه ما به روندِ صلحِ از طریق گفتگو و مذاکره متعهد هستیم، به این باوریم که منطقهی ما به اتخاذ یک استراتیژی موثر مقابله با دهشتافگنی به عنوان یک نیاز فوری برای برخورد با تهدیدهای رُوبَه افزایش دهشتافگنی نیاز مبرم دارد. از این جهت، تداوم و گسترش همکاریهای مشترک کشورهای منطقه و جهان در مبارزه با پدیدهی شوم تروریزم و مقابله با تهدیدهای مشترک برخاسته از آن، نیاز مشترک همه ما است."
با این حال، آقای عبدالله، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را که به شکلگیری حکومت مشروع و برخاسته از آرای مردم بیانجامد، فرصتی برای دستیابی افغانستان به صلح دانست.
رئیس اجرائیه کشور، اظهار داشت: "ما برای تقویت اجماع داخلی در راستای دستیافتن به صلح تلاش میکنیم و امیدواریم با تمام طرفهای منطقهیی و بینالمللی که از جهتیابی صلح در مسیر درست حمایت میکنند، به صورت مشترک کار نمائیم."
سازمان همکاریهای شانگهای، در سال ۲۰۰۱ میلادی، از سوی کازاخستان، چین، قرغیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبیکستان ایجاد شد. در ماه جون سال ۲۰۱۷ میلادی، هند و پاکستان هم که تا آن زمان از ناظران در این سازمان بودند، مشمول اعضای اصلی این سازمان شدند.
افغانستان که از سال ۲۰۰۴، همچون مهمان، در نشستهای این سازمان حضور مییافت، از سال ۲۰۱۲ میلادی بدینسو، از ناظران در این سازمان است. منگولیا، ایران و بلاروس، کشورهای دیگر ناظر در سازمان همکاریهای شانگهای استند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11788
تگ ها: